Motor za tendo

in ostala senčila

Somfy in Teknos elektro-motor

Za upravljanje zunanjih senčil z elektro-motorjem nudimo različen izbor opcij. Prva izbira naših kupcev je motor za tendo svetovno priznanega proizvajalca Somfy, na voljo pa so tudi elektro-motorji Teknos.

Somfy elektromotorji

Vodilno podjetje na svetu je Somfy

Somfy, vodilno podjetje na področju motorjev in avtomatskega krmiljenja na svetu, ustvarja in razvija avtomatizirane odpiralne in zapiralne sisteme za hiše in poslopja. Somfy izdeluje celovit izbor izdelkov za avtomatizacijo stanovanj kakor tudi rešitve za poslovne stavbe. Poleg elektro-motorja Somfy je omogočena velika izbira nadgradnje, med katere spadajo vremenski senzorji (senzorji za veter, dež, sonce), daljinski upravljalniki, upravljanje preko mobilne aplikacije, centralizirano upravljanje…

Običajno imamo na zalogi Somfy elektro-motorje za klasične in kasetne tende:

motor za tendo SOMFY ALTUS RTS

SOMFY ALTUS RTS (40 Nm in 50 Nm): motor za tendo se uporablja za klasične tende in ima že vgrajen sprejemnik, ki omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom.

motor za tendo SOMFY OREA RTS

SOMFY OREA RTS (30 Nm in 50 Nm): motor se uporablja za kasetne tende in ima že vgrajen sprejemnik, ki omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom. Zazna povečan upor, ko se tenda zapre, takrat se motor izklopi in rahlo popusti, s tem pa preprečuje raztezanje platna.

elektromotor za tendo SOMFY OREA WT

SOMFY OREA WT (40 Nm): motor za tendo se uporablja za kasetne tende, upravljanje na stikalo. Zazna povečan upor, ko se tenda zapre, takrat se motor izklopi in rahlo popusti, s tem pa preprečuje raztezanje platna.

motor za tendo SOMFY MARINER NHK RTS

SOMFY MARINER NHK RTS (40 Nm) in VECTRAN NHK RTS (50 Nm): motor za tendo se uporablja za klasične tende, ima že vgrajen sprejemnik za daljinsko upravljanje, hkrati pa je omogočen pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije.

Dodatna oprema Somfy na zalogi:

DALJINEC TELIS

SOMFY 1-KANALNI DALJINEC TELIS (starejši model) in SITUO (novejši model).

daljinec Somfy SITUO

SOMFY 5-KANALNI DALJINEC SITUO omogoča upravljanje do 5 posamičnih elektro-motorjev ali 4 elektro-motorje posamično in 4 hkrati.

SOMFY EOLIS WIND 3D SENZOR

SOMFY EOLIS WIND 3D SENZOR za veter v beli ali črni barvi – zaznava nihaje sprednjega profila in ob preseženi jakosti nihanja pošlje signal motorju, da se tenda avtomatsko zapre. Kompatibilen je z elektro-motorji z vgrajenim sprejemnikom oziroma na daljinsko upravljanje.

SOMFY SUNIS RTS SENZOR

SOMFY SUNIS RTS SENZOR za sonce.

Po naročilu so dobavljivi tudi ostali elektro-motorji in oprema iz programa Somfy.

Prednosti izbire elektro-motorja Somfy:

  • Somfy izdelki se prilagajajo vašim potrebam in proračunu. Cilj je ponuditi vam učinkovite in prilagojene rešitve.

  • Somfy je največji ponudnik na svetu, zato je tudi kasneje najlažje prejeti nadomestila ali nadgradnje.

  • Vsa navodila za Somfy izdelke so vsem uporabnikom dostopna na spletu, tudi video variantah na Youtube.
  • Upravljanje senčil prek mobilne aplikacije, tudi ko vas ni doma.
  • Centraliziran sistem z daljinskim upravljanjem vam bo omogočil popolno uživanje v vašem domu ali stanovanju. Daljinski upravljalnik ali navaden pametni telefon je vse, kar potrebujete za mir in udobje.

  • Somfy je razvil motoriziran sistem, ki bo poskrbel, da se tenda v celoti umakne, da je zaščitena pred vodo. Vsa vaša zunanja senčila se bodo samodejno prilagodila vremenu zahvaljujoč senzorjem za sonce in veter. Ko posije sonce, se senčilo odpre, ko piha veter, se samodejno zapre.

  • Somfy izdelki, zasnovani v Franciji, vam zagotavljajo optimalno kakovost, učinkovitost in vzdržljivost.

Tecnos

Dobro razmerje med kakovostjo in ceno

V našem prodajnem programu so na voljo tudi elektro-motorji Teknos. Prednost Teknos motorjev je, da nudijo visokokakovosten izdelek po absolutno ugodni ceni, kar omogoča razmerje med kakovostjo in ceno brez primere. Proizvajalec elektro-motojev Teknos je v večinski lasti podjetja Somfy (75%).

Na zalogi držimo različne tipe elektro-motorjev Teknos:

motor za tendo KLASIK T45 M

KLASIK T45 M (50 Nm) motor za tendo, namenjen za klasične tende ima končna stikala, s katerimi se nastavi začetna in končna točka. Upravljanje na stikalo.

motor za tendo KLASIK H T45 MM

KLASIK “H” T45 MM (50 Nm) motor za tendo, namenjen za klasične tende omogoča pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije. Upravljanje na stikalo.

motor za tendo RADIO T45 MR

RADIO T45 MR (50 Nm) motor za tendo namenjen za klasične tende ima vgrajen sprejemnik in s tem omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom.

RADIO BOX T45 EC

RADIO BOX T45 EC (30 Nm in 50 Nm) elektro-motor za tendo namenjen za kasetne tende ima vgrajen sprejemnik in tako omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom, hkrati pa s t.i. funkcijo BOX zazna povečan upor, ko se tenda zapre, takrat se motor izklopi in rahlo popusti, s tem pa preprečuje raztezanje platna.

RADIO "H" 45 MHR

RADIO “H” T45 MHR (50 Nm) za klasične tende ima vgrajen sprejemnik in tako omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom, hkrati pa je omogočen pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije.

KLASIK "H" T55 MM

KLASIK “H” T55 MM (100 Nm) za klasične se tende omogoča pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije in se uporablja pri večjih tendah. Upravljanje na stikalo.

Dodatna oprema Teknos na zalogi:

TTN1

1-kanalni daljinski upravljalnik TTN1.

TNG15

15-kanalni daljinski upravljalnik TNG15, ki omogoča upravljanje do 15 elektro-motorjev posamično in do 15 hkrati.

TC2

Daljinski sprejemnik TC2 se uporablja kot posrednik med klasičnim elektro-motorjem in daljinskim upravljalnikom.

nihajni senzor TSV

Nihajni senzor TSV – za veter zaznava nihaje prednjega profila in ob preseženi jakosti pošlje signal motorju, da se tenda zapre. Kompatibilen je z elektro-motorji z vgrajenim sprejemnikom oziroma na daljinsko upravljanje.

Senzor za sonce in veter TSBN

Senzor za sonce in veter TSBN omogoča, da se tenda ob vetru zapre in se ob sončnem vremenu avtomatsko odpre. Kompatibilen je z elektro-motorji z vgrajenim sprejemnikom oziroma na daljinsko upravljanje.