Zunanje žaluzije

Ročno ali električno upravljanje

Nadzor svetlobe in zasebnosti

Zunanje žaluzije za vse vrste objektov

Zunanje žaluzije so senčila, ki omogočajo reguliranje prehoda sončne svetlobe s pomikom naklona lamel. Tako vam omogočajo kontrolo nad količino svetlobe in zasebnosti, hkrati pa bodo vaš prostor zaščitile pred vremenskimi vplivi. Primerne so tako za zasebna stanovanja in hiše, kot tudi za javne oziroma industrijske objekte. Z zunanjimi žaluzijami se lahko zasenčijo tudi terase ali balkoni, ki niso zastekljeni. Na voljo je več vrst zunanjih žaluzij, izbirate pa lahko tudi med različnimi vrstami in barvami lamel ter vodil, načinom vgradnje, in načinom upravljanja. Skupaj z zunanjo žaluzijo je možna vgradnja komarnika.

zunanje žaluzije

Izvedba maske

Vidna ali podometna

Standardni sistem izvedbe zunanje žaluzije je z vidno masko. Te omogočajo neodvisno vgradnjo na vse vrste objektov – tako novogradnje, kot tudi starejše objekte.

Zunanje žaluzije s podometnimi maskami je potrebno vgraditi pred izdelavo fasade, zato se najbolj pogosto vgrajujejo na novogradnjah. Maska je po končani gradnji prekrita s fasado in posledično omogoča minimalističen izgled, oziroma sama maska ne vpliva na izgled objekta. Vgradnjo je potrebno v naprej načrtovati, da maska oziroma lamele zložene žaluzije ne segajo v svetli del okna. Glede na debelino izolacije in globino maske se lahko predhodno pripravi zob v prekladi ali pa se stavbno pohištvo vgradi vzporedno z zunanjim robom zidakov.

podometne in nadometne zunanje žaluzije
različne barve zunajih žaluzij

Po RAL lestvici

Izbira lamel in vodil

Kupcu je na voljo velika izbira oblik in barv lamel. Najbolj pogosto se stranke odločajo za lamele C-80, CT-80 ali Z-90 v modernih srebrnih in sivih odtenkih. Vsaka od navedenih oblik lamel ima svoje prednosti. Glede na barvo stavbnega pohištva in fasade, se prilagodi tudi barva vodil po RAL lestvici.

Poleg standardnih ALU vodil so na voljo tudi podometne izvedbe, ki pa so tako kot podometne maske primerne predvsem za vgradnjo na novogradnjah.

Ročni ali elektromotorni pogon

Ročno se zunanje žaluzije upravljajo s pomočjo monokomandne palice. Z obračanjem palice se dviga in spušča lamele ter spreminja naklon.

Na izbiro je več možnosti upravljanja z elektromotornim pogonom. Osnovna izvedba je krmiljenje s stikalom, ob dodatno vgrajenem sprejemniku pa je omogočen tudi način z daljinskim upravljalnikom. Uporabimo lahko tudi časovno uro, ki samodejno dviga in spušča žaluzije ob določeni uri. Dodatno so na voljo številni klimatski senzorji, vezani na vremenske spremembe (npr. senzor za sonce, veter ali dež). S povezavo zunanjih žaluzij na centralne sisteme upravljanja, se omogoči krmiljenje preko pametnih telefonov.

električno upravljanje zunanje žaluzije
krpanke žaluzije

Zaščita s

Komarniki

Skupaj z zunanjo žaluzijo lahko vgradimo tudi različne vrste komarnikov: rolo, plise, drsne ali fiksne komarnike.

Komarniki nudijo visoko stopnjo zaščite pred insekti in so neškodljivi za okolje. Primerni so za vgradnjo na stanovanjske objekte in tudi za javne prostore. Zaradi preprostega vzdrževanja in uporabe, dolgoročne vzdržljivosti in vse bolj dostopne cene, se vse več strank odloča za vgradnjo komarnikov skupaj s senčili.

Zunanje žaluzije

Naši projekti