Plise zavese

z blagom različnih prosojnosti

Sodoben, minimalističen izgled ter lastna izdelava

Možno naročilo v spletni trgovini

Plise zavese so primerne za senčenje vseh vrst oken, vključno s strešnimi okni in zimskimi vrtovi. Plise senčila so izredno uporabna, saj dobro ščitijo pred soncem, enostavno se jih čisti in s tem tudi lahko vzdržuje, poleg tega pa so zelo priročna, saj majhne dimenzije senčil omogočajo enostavno montažo. Blago ima protiprašno zaščito, nekatera blaga so pralna, nepralna pa preprosto obrišemo z vlažno krpo.

plise zavese

V naši spletni trgovini

57 različnih tkanin

Plise zavese so narejene iz dveh alu profilov, vmes pa je vpeta tkanina v obliki harmonike. Širina profilov in blaga senčila (ko je zloženo) je 20mm za vse tkanine, razen za popolno zatemnitveno blago. Širina takšnega pliseja je 25mm. Vsi profili so prašno barvani ali eloksirani – za izredno dolgo življenjsko dobo.

Različna prosojnost tkanin

Nadomestijo zavese

Poleg funkcionalnosti plise zavese odlikuje tudi dekorativna funkcija, sodoben in minimalističen izgled. Upravljanje plisejev je obojestransko brez doplačila (od zgoraj navzdol in od spodaj navzgor). Lahko nadomestijo običajne zavese, so dekorativni element in hkrati najbolj učinkovito notranje senčilo.
Na voljo je pestra izbira tkanin za plise zavese, ki so prosojne, četrtprosojne, polprosojne, zatemnitvene in popolnoma zatemnitvene. Čez prosojne in četrtprosojne tkanine prehaja največ svetlobe, imajo predvsem dekorativno funkcijo. Polprosojne tkanine se najbolj pogosto uporabljajo za stanovanjske objekte, ker skozi prehaja precej svetlobe, v prostor pa se ne vidi (ko je zunaj temno, je viden le obris). Na voljo so klasične enobarvne polprosojne tkanine, tkanine z vzorci in tkanine z metaliziranim premazom iz zunanje strani, ki odbija sončne žarke. Pri zatemnitvenih plise senčilih so vidne vrvice in posledično malenkost svetlobe prehaja skozi luknjice v tkanini. Pri popolnoma zatemnitvenih plise senčilih pa je blago dvojno (satovje). Vrvice niso vidne, zato svetloba nikjer ne prehaja skozi, imajo pa tudi termoizolacijski sloj.

različna prosojnost plise zavese
plise senčila
Klasična montaža ali brez vrtanja
Tudi za strešna okna
  • Klasično – za pritrditev na zasteklitvene letve okna (pokrijemo stekleno površino)
  • Za strešna okna – dodamo nylon / laks vodilo
  • Izvedba “brez vrtanja” – na okensko krilo nataknemo vzmetne nosilce za plise zavese

  • Izvedba »brez vrtanja s samolepilnimi nosilci«, kjer se nosilce preprosto nalepimo na zasteklitvene letve okna, kot pri klasični montaži
  • Na voljo tudi stenski nosilci

Različne izvedbe

Nizek ali visok profil

Pliseji za standardna okna so narejeni iz nizkih profilov – 15 mm. V primeru, ko je širina pliseja več kot 1200 mm (1,2 m), pa se uporabi visok profil – 18 mm. Visok profil se standardno uporablja tudi za plise zavese za strešna okna.
Vabljeni v našo spletno trgovino, kjer lahko preverite pestro ponudbo plise senčil. Na stalni zalogi imamo 57 vzorcev, dobavljivih pa je še nekaj 100 različnih barv in tipov plis, ki niso na stalni zalogi (za večja naročila).

plise zavese za senčenje oken

Plise senčila

Naši projekti