Klasične tende

9 modelov

Najbolj razširjena izvedba

Večna klasika

Klasične tende so najbolj razširjena izvedba tende. Prednost klasične pred polkasetnimi in kasetnimi tendami je v tem, da se platno hitreje posuši, je manj občutljiva na morebitne spremembe nastavitev pri dolgoročni uporabi, tehnično manj zahtevna montaža, lažje nastavljanje in vzdrževanje, nižja cena, manj se razteguje platno. Slabost pa je, da je manj zaščitena pred vlago in dežjem (možno naročilo aluminijaste strehice). Oblikovna dovršenost pa načeloma zaostaja za kasetnimi modeli tend.

Maksimalna dimenzija je 12 x 3,6 m

HELIX BQ

Tenda HELIX Bq je naš najbolj prodajan model klasične tende. Za osnovo ima kvadratno cev. Navijalna cev Rollerbat je premera 80 cm in je prav tako cinkana. Sprednji alu profil ima žleb za lažje odtekanje vode. Komponente so izredno vzdržljive, nosilci so iz ekstrudiranega aluminija. Pri večjih izvedbah je navijalna cev podprta s sedlom z drsnim trakom, platno pa je na sredini ojačano, kar nam zagotovi minimalno obrabo. Uporabljamo roke z inox verigo, možnost izvedbe tudi z rokami s tekstilnim trakom brez doplačila. Možna je montaža na špirovce, steno ali strop. Na voljo je izvedba na ročni ali elektro-motorni pogon. Tendo odlikujeta zanesljivost in izredno lahko vzdrževanje.

tenda Helix BQ
Helix BQ gold klasična tenda

Maksimalna dimenzija je 12 x 3,6 m

HELIX BQ GOLD

Tenda Helix Bq GOLD je po načinu upravljanja povsem podobna navadnemu tipu tende Helix Bq. Razlika je v modernem pristopu nosilca navijalne osi, ki je ulitek in na inovativen način preseže standardno obliko klasičnega modela. Sam sistem ohrani togost modela Helix, hkrati pa daje estetiko in prefinjenost za potrebe projektiranja. Za vrhunsko delovanje poskrbi uležajen nosilec navijalne cevi. Stranski pokrovi sprednjega profila so iz aluminija.

Maksimalna dimenzija je 5 x 3,1 m

HELIX PS

Helix PS je klasična tenda z raztegljivimi rokami in samostojnimi stranskimi nosilci. Ker tenda za osnovo nima kvadratne cevi, je stropno-stenski nosilec hkrati nosilec rok in navijalne osi. Na voljo je izvedba na ročni ali elektro-motorni pogon.

Helix PS klasična tenda
mini Helix BQ klasična tenda

Maksimalna dimenzija je 12 x 3,1 m

MINI HELIX BQ

Tenda MINI HELIX BQ je zložljiva klasična tenda. Za osnovo ima 40 mm pocinkano in barvano jekleno kvadratno cev. Gre za manjšo različico že znane tende Helix bq. Zanjo je značilen preprost, prijeten in čist dizajn.

Maksimalna dimenzija je 5 x 3,6 m

MINI HELIX PS

MINI HELIX PS je zložljiva klasična tenda z neodvisnimi nosilci. Konceptualno povzema tehnične in mehanske karakteristike večje različice Helix PS, kot je enostavna in vsestranska namestitev in prilagajanje. Tendo MINI HELIX PS odlikuje prijeten in izrazito sodoben dizajn.

Mini Helix PS klasična tenda
giant klasična tenda

Maksimalna dimenzija je + 7 x 4,85 m

GIANT

Tenda GIANT je klasična tenda z maksimalnim iztegom do 4,85 m. Je izredno močna in toga. Za osnovo ima cinkano in prašno barvano kvadratno cev 50 x 50 mm. Možna je širina več kot 7 m. Za povezavo vzmeti v rokah ima inox verigo – pri večjih iztegih, celo dvojno. Izbirate lahko med več oblikami sprednjih profilov, med drugim tudi povišani profil, ki v zaprtem položaju skrije roke. Ojačani elementi tende nudijo odlično trdnost, zato je GIANT priljubljena izbira za senčenje javnih in bivalnih prostorov.

Maksimalna dimenzija je + 7 x 5,1 m

VICTORY

Tenda Victory je primerna za senčenje velikih površin. Izteg je možen do 510 cm in možna je širina več kot 700 cm. Tenda ima dve kvadratni cevi, na kateri so vpeti nosilci rok in osovine. V rokah je dvojna inox veriga. Vse komponente so izredno močne. Sprednji profil ima žleb za vodo. Tenda je namenjena predvsem gostinskim lokalom. Zaradi zelo močnih rok priporočamo motorni pogon.

klasična tenda Victory
grandangolo gold klasična tenda

Maksimalna dimenzija je 6 x 3,6 m

GRANDANGOLO GOLD

Tenda GRANDANGOLO GOLD je primerna za senčenje tam, kjer je moteče nizko sonce. Zaradi posebnega sistema nastavitve rok, lahko nastavimo prednji naklon tako, da tenda deluje kot klasična tenda z dodanim sprednjim rolojem. Tenda ima za osnovo 40 mm kvadratno cev in je podobna tendam Helix in Helix Gold. Razlika je le v sistemu rok. Z izbiro te tende boste na majhnem prostoru dobili veliko sence.

Hiter naklon tende

R-PITCH

R-PITCH je klasična tenda, ki ima za osnovo 40mm jekleno, prašno barvano kvadratno cev. Prednost pri tej tendi je enostavno spreminjanje naklona rok. Vsaka roka ima uho v katerega preprosto zataknemo obračalno palico in z vrtenjem enostavno dvigamo ali spuščamo posamezno roko. Tako lahko ob nizkem soncu ali pa dežju hitro prilagodimo naklon tende.

R-PITCH tenda