Stropno senčenje in senčenje zimskih vrtov

odporne na veter in dež

Inovativne tehnične rešitve

Za nadgradnjo nadstreška, konstrukcije ali zimskega vrta

Pod tende-markize za stropno senčenje spadajo kombinacije večih tipov tend. Eden izmed odličnih načinov za stropno senčenje predstavljajo navpične tende-markize, ki jim z drugačnim načinom pritrjevanja spremenimo namembnost. Ponujamo tudi tendo, ustvarjeno za zimske vrtove ali nadstreške.

Giotto

Giotto je tenda za pokrivanje strešnih površin in zimskih vrtov. Gre za posebno izvedbo kasetne tende, katera se lahko montira tudi povsem vodoravno. Platno je zaradi sistema vzmeti vedno napeto, naprimer ob odprtju tende na pol. V sprednjem profilu je tesnilo za boljše tesnenje zaprte tende. Odpiranje in zapiranje je možno samo s pomočjo elektromotorja. Upravljanje je s klasičnim stikalom ali daljinskem upravljalcem. Tenda ima ob strani vodila. Maksimalna možna dimenzija enega modula je 500 x 500 cm. Mehanizem je skoraj v celoti narejen iz prašno barvanega aluminija. Tenda Giotto ima možnost sestave v dva modula, katera med seboj loči enojno vodilo.

Giotto
caduta vodoravna tenda

Caduta

Eden izmed odličnih načinov za stropno senčenje predstavljajo navpične tende, ki jim z drugačnim načinom pritrjevanja spremenimo namembnost, kot na primer navpična tenda Caduta. Tak sistem odlikuje preprostost in nizka cena. Zaradi spremenjene namembnosti pa je uporaba malce “nerodna” – pri odpiranju/zapiranju nam pride prav dodatna roka, saj moramo tendo razvijati (s palico) in nato zatakniti kljuko na drugi strani. S pomočjo reduktorja na koncu platno preprosto napnemo.