Klasične pergotende – radij

eleganca

Pergotenda

Strešni profil v radij

Klasične PERGOTENDE z izvedbo strešnega profila v radij so v osnovi enakih krakteristik kot ravne klasične pergotende. Zahvaljujoč ukrivljeni obliki strešnih profilov dodajajo terasam eleganco in plemenitost – s tem izboljšajo videz ter ustvarjajo romantični pridih. Narejene so pretežno iz aluminija, barvanega s postopkom elektrostatičnega prašnega barvanja, kar zagotavlja dolgoletno obstojnost. Profili, ki nosijo platno, so uležajeni s krogličnimi ležaji. Pogon je preko zobatega jermena, ki ima lastnost, da se ne razteguje z dolgoletno uporabo. Konstrukcijo je mogoče pritrditi na objekt, lahko pa se postavi kot samostojna pergotenda. Primerna je tako za poslovne prostore kot tudi za zasebne hiše in terase.

klasične radij pergotende

Prekrivalo je običajno iz 3-slojnega PVC-ja s termoizolacijskim slojem, ki prepreči prehod vročine. Hkarti je popolnoma neprosojno in zato odbija 100% sončnih žarkov in nudi 100% UV zaščito. Platno je vedno iz enega kosa, zato ne more priti do težav s tesnjenjem vode. Platno je samougasljivo. Opcijsko so na voljo tudi druga platna.
Žleb za vodo je standarden del, ravno tako stranska tesnila, ki preprečujejo izliv vode s strani.
Sprednji in stranski roloji so opcijski. Na voljo je tudi dodatna streha, ki pokrije platno, ko je tenda zaprta. Streha je iz valovite pločevine ali iz alu sendvič plošč.
Pergotende poganja elektro motor. Upravljanje je s stikalom, z daljinskim upravljalnikom ali opcijsko s pametnim telefonom. Možna je integracija LED svetil in dimmerja za regulacijo jakosti svetlobe.
Zaradi ukrivljene obokane oblike, velike kvadrature pokrivanja in pomikajoče se strehe proti sredini, so dvodelne pergotende popolna izbira za prireditvene prostore, restavracije in hotele.

opcije postavitve radij
radij pergotende
radij pergotende